MechMate CNC Router Forum

MechMate CNC Router Forum (http://www.mechmate.com/forums/index.php)
-   Construction started, but not cutting yet (http://www.mechmate.com/forums/forumdisplay.php?f=77)
-   -   How to run a Gcode X amount of times (http://www.mechmate.com/forums/showthread.php?t=4476)

Helsingtwelve Wed 14 May 2014 13:05

How to run a Gcode X amount of times
 
Hi I'm running Gcodes on a small machine using my control box that is the only thing I have finish, and I trying to cut letters (Fonts) from a 1/4" plywood but I need to make the cuts continue progressively instead of having to run then stop and run again deeper down I have broken 4 bits like this.
I'm converting the DXF using (FlashCut) and I would like to know if there is a feature in Mach3 to run Gcode or repeat X amount of times in one single run.
For example run X amount of times is 1/4" deep, run in 4 continuous passes of 1/16" increments


Thanks in Advance

pblackburn Wed 14 May 2014 16:35

You could use the multipass wizard.

KenC Wed 14 May 2014 22:01

Why not just edit the G-code file? copy & paste, & edit the nex Z.

darren salyer Thu 15 May 2014 08:43

My thought exactly, Ken.

smreish Thu 15 May 2014 08:47

I use the LAZY CAM engine available as an option with MACH and it has a multipass feature too. The nice part it is it will open a Gcode.tap file and reverse engineer the file, you edit, then play again almost immediately.

Best 75 bucks I spent that year.

Note - I KNOW for sure that Vectric Cut 2D does this as well and far easier/better. And it's only 150.00

Sean

ger21 Thu 15 May 2014 09:10

I'd stay far away from LazyCAM and get a real, finished, and supported CAM program. At the low end of the price range, either Cut2D or CamBam.

smreish Thu 15 May 2014 10:27

...there is a reason it's called LAZY!

Personally, love Cut2D and Cut3D for cost and usability.
Use them both often.


All times are GMT -6. The time now is 07:22.

Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.